POST PRODÜKSİYON

Uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkan, büyük emeklerle sette şekillendirdiğiniz projelerinizi emanet alıyor, hayalinizdeki şekliyle ekrana yansıtmanıza yardımcı olalım. Prodüksiyon sürecinde elde edilen görüntü, ses, fotoğraf gibi görsel ve işitsel malzemelerin bilgisayar aracılığı ve bu işe özel üretilmiş donanım ve yazılımlar ile bir araya getirilir bir başka ve yaygın kullanımıyla kurgu / montajı yapılır. Bu süreçte montaj odalarımızı ve teknolojik malzemelerimizi hep beraber kullanalım. Alanında öncü çözümler sunan ürünlerinin kiralama fiyatları, isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre değişebileceği için, lütfen iletişime geçerek satış uzmanlarımızdan bilgi alınız.

Post prodüksiyon ekibi, esnek ve uyarlanmış teknolojik yöntemlerle tüm çalışma koşullarına yaratıcı çözümler eşliğinde etkili projeler üretir. Bu aşama post prodüksiyonla ilgilenir. Bir videonun ön prodüksiyon ve çekim aşamalarından sonra post prodüksiyon süreci gelir. Çekimleri ve ön aşamaları tamamlanan bir video projesinin ardından; görsel efektler , ses ve müzik, kurgu, renk düzeltme ve grafik çalışmaları bu aşamada yapılır.

Post prodüksiyon, üç ana video proje sürecinin sonuncusudur. Ön prodüksiyon aşaması projesinin başlaması, konsept ve metinlerin oluşturulması, çekimlerin yapıldığı üretim aşamasını içerir ve bu sırada görsel stoklar oluşturulur ve post prodüksiyon öncesi, netlik ve seçeneklere sahiptir. Proje konseptine bağlı olarak bunlardaki değişiklikleri görmek mümkündür. Bu noktada, örneğin, hareketli grafikler tarafından depolanan görüntüler, gerçek görüntülere tercih edilebilir. Animasyon, hareketli grafikler, düzenleme, ses ve müzik tasarımı gibi işler hala burada karşımıza çıkıyor. Video projesinde canlı görüntüler ve hareketli görüntüler bir araya getirilse de bu işlem, canlı hareketli görüntülerin düzenlenmesini gölgede bırakmayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu adım çok fazla deneyim uzmanlığı gerektiren bir süreçtir. Bazı animasyon çekimlerinin abartılı bulunması post prodüksiyon aşamasında yaşanılan bir sorundan veya eksiklikten kaynaklanır. Video prodüksiyon aşamasında, görseller kullanılmazsa, bu aşamada görünümleri yerine proje grafik tasarımlarının görsel stoğu oluşturulur. Stokta bulunan bu görseller hareketli grafiklerle canlandırılmıştır ve diğer çalışmalara geçilerek video başarıyla tamamlanmıştır.

Post prodüksiyon aşamasında görsel ve elde edilen materyaller bir araya getirilerek diğer ortak kullanımlar ile kurgu/edit gerçekleştirilir. Düzenleme ve montaj genellikle eş anlamlı olarak kullanılsa da aynı değildir; Kurgu; içerik ve dilin akışıdır, düzenleme ise içeriğin gerçek işlenmesini ifade eder. Post prodüksiyon aşamasında, sadece video montaj yapılmaz. Aynı zamanda filme eklenen görsel ve işitsel efektler, renk iyileştirme gerçekleştirilir. Çok fazla çaba gerektiren ve genellikle daha uzun süren üretim süreci içerir. Bu noktada tamamlanan filmler ve videolar kasete alınır ve teslim edilir. Üretim sürecinde elde edilen görüntü, ses, fotoğraf gibi görsel ve işitsel materyallerin, özel olarak üretilmiş donanım ve donanımlar kullanılarak ve üretim öncesi anlamlı hale dönüştürülmesi sürecidir.