DONANIM & YAZILIM DESTEK

Donanım, elektronik ürünlerde oluşumunu sağlayan her türlü fiziksel parçanın bizzat kendisidir. Böylece, bu parçaların her biri donanım parçası olarak bilinir. Donanım desteği ise bu parçanın ne olması gerektiği, neden bu parçanın seçilmesi gerektiği ve bu parçaların tedarik edilmesi gibi birçok sorunun yanıtını veriyor.

Donanım desteği sağlamanın önemi şuradan geçer. Kurulan bir sistemin donanım bütünlüğü garanti edilmezse, üzerine yazılan yazılımlar etkin bir şekilde çalışmayacaktır. Şirketin çalışma tarzında kullanılan yazılımlarda en yüksek verimi sağlamaya yönelik çalışmalar,yasal düzenlemelerdeki değişikliklerden ve/veya yeni yazılım sürümlerindeki değişikliklerden kaynaklanan gelişmeler hakkında eğitim ve danışmanlık hizmetleri, eğitim hizmetleri. yazılımda virüs, yanlış kullanım , donanım arızası, kullanıcı ve sorun giderme nedeniyle oluşabilecek sorunların erken tespiti ve herhangi bir hatadan dolayı oluşabilecek hasarın ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yazılımsal ve donanımsal desteği kapsamaktadır. Genel işlevi ise şirketlerin, kurumların, kişilerin kullandığı herhangi bir bilgisayar, depolama aracı, ağ araçları, bilişim fiziksel aygıtların kullanılarak dijital bilgilerin işlenmesi, yapılandırılması, düzenlenmesi, işlenmesi, korunması ve değiştirilebilmesidir.

Fiziksel araçların ve donanımların bakımlarının yapılması, işletim sistemlerinin yapılandırılması, bilgi akışına dahil veri tabanlarının oluşturulmasına kadar fazlasıyla kapsamlı bir alanı bulunmaktadır. Genel işlevlerinin yanı sıra alt başlıklar halinde de değerlendirilmelidir. Bunlara örnek olarak bilgi teknolojileri ve iş akışında kullanılan teknolojik ve akıllı cihazların bakımı, yazılım ve programlarının geliştirilip otomasyon ve işlevsellik sürecinde akıcılık ve sağlam bir çalışan sistem oluşturulabilmesinde aktif rol oynar. Yanı sıra teknik destek, yazılımsal ve donanımsal bilgi ve danışmanlık hizmeti de bu alt başlıklardan sayılabilir. Ayrıca diğer işlevlerinden de bahsedecek olursak bunlar; kişisel bilgisayarların ve yazıcıların konfigürasyonu, yazılım kurulumu, ağ iletişimi ayarları yapmak, kullanıma almak ve sistemle uyumluluğunu sağlamak, raporlanan yazılım veya donanıma çözüm getirmek , şirket veya kurum bünyesindeki makinelerin yazılım güncelleme çalışmalarını yapmak, kullanıcıların bilgisayarlarının lisanslı yazılımlarını kontrol edip, lisanstaki boşlukları gidermek , bilgisayar güvenliğini sağlamak için anti-virüs yükleymek ve kurulu sistemlerin güvenliğini doğrulayıp geliştirilmesini sağlamak ve bilgisayar donanım ihtiyaçlarının giderilmesi için idareye teknik destek sağlamaktır.